Tips för dig som ska flytta

Om det är så att du ska flytta, så kan det vara skönt att få lite tips. Det oavsett om du flyttar för första gången eller har gjort det flera gånger tidigare. Ett av mina bästa tips, det är att se till att anlita en flyttfirma som hjälper dig. En bra hittar du på www.flyttfirmaöstermalm.nu. Visst kan du be vänner och familj om bärhjälp samt hyra kärra och köra själv, men det tar tid och det är jobbigt!

Passa på att rensa ut!

En flytt är den perfekta anledningen till att rensa ditt hem! Innan du börjar med att packa ner allt du har, se till att kolla över dina saker. Troligen finns det en mängd prylar du inte längre vill ha kvar eller som är trasiga och inte gör någon nytta. Lägg upp sakerna i olika högar för att slänga, skänka, sälja samt spara. Sedan ser du till att åka och slänga det som ska slängas, lägga ut saker för att sälja samt ge bort det du vill ge bort. Resten kan du sedan packa med dig.

Skaffa fler kartonger än du tror du behöver

Det går alltid åt fler flyttkartonger än vad du tror det ska göra. Se gärna till att ha exakt lika stora kartonger att packa i, det är lättare för flyttfirman då att få in dem i sin lastbil. Se även till att märka upp dem med vilket rum de ska till i nya bostaden. 

12 Dec 2022