Viktigt ge barnen vattenvana

Barn, de brukar naturligt gilla vatten, men det är även bra att ge dem vattenvana, att leka med vatten, samt lära dem simma. På cado aqua kan du läsa mer om hur det går att leka med vatten på olika sätt. De har bland annat något som kallas för vattenlekplats

Redan då barnen är små så kan man vänja dem vid vatten, först i ett babybadkar, sedan i det vanliga. Sedan när det blir lite större är det inte fel att ta med dem till simhallen eller sjön. Det är även bra att skriva in dem på simskolan.

Bra övningar att göra i vatten

Det finns många övningar och lekar man kan göra i vattnet. Utöver att barnen kan göra det på simskolan, så är det inte fel att även göra dem själva. Är ni flera är det bra, för då kan ni köra stafett, följa john och så vidare. Annars kan ni hitta flera roliga lekar på nätet.

Lär barnen simma

Att kunna simma, det är en livsnödvändig kunskap, för båda stora och små. Dessvärre är det många vuxna som inte kan simma. Det är bra att barnen får lära sig det redan då de är små. Det finns ju babysim att börja med. Simkunskap kan rädda liv, för om man hamnar i vattnet utan att kunna det så kan det gå illa. Se alltid till att ha på er flytvästar på båten och bryggan, särskilt innan barnen lärt sig att simma ordentligt. Det finns även flytvästar för hunden!

28 Jan 2022