10 husmorstips som jag själv haft nytta av

Det är inte kul att städa och med alla de skarpa medel som används så känns det som det sticker i halsen och det kan ju inte vara nyttigt. Så då har man två alternativ. Antingen struntar man i städningen, eller så läser man på om tips för städning och då framför allt husmorstips som ofta använder vardagliga produkter istället för kemikalier. Här är mina 10 bästa tips:

  1. Få rent kopparkastruller - Ketchup! Häll på rikligt och gnid med trasan. Det blir skinande blankt igen.
  2. Göra rent inuti termosen - Fyll termosen till hälften med varmt vatten. Häll i cirka 1 dl flingsalt. Skaka! Du får loss beläggningar och kan sen skölja ur. 
  3. Kylskåpet luktar illa - Skura med ättika, 24%. Lägg sedan in en halv citron i kylskåpet över natten.
  4. Få diskbänken blank - Blöt ned diskbänken, häll på vinäger och diskmedel. Gnugga med en trasa och eftertorka med torr trasa. 
  5. Få rent mikron - Ställ in en kopp med vatten och kör på full effekt tills det kokat i 3 - 5 minuter. Du kan sedan torka rent med vanlig disktrasa. 
  6. Slipp ränder på fönstren - Blanda i lite vinäger i vattnet du tvättar med, du slipper då ränderna. 
  7. Få rent en smutsig spis - Häll på bikarbonat där det är smutsigt. Häll sedan på ättika och låt det stå tills det slutar bubbla. Torka sedan med fuktig trasa. 
  8. Få bort kalkavlagringar - Gnid området med en citron som du delat. Låt verka 5 minuter och skölj sedan med rent vatten.
  9. Bli av med bananflugorna - Ställ fram en skål med en blandning av vinäger, lite honung och ett par droppar honung. Flugorna dras dit och sjunker direkt.
  10. Kaffefläckar i koppen? - varmt vatten och salt, gnid runt med en svamp och de blir rena igen. 
30 Aug 2018