Konsten att hinna städa

Jag är så avundsjuk på alla supermammor där ute som verkar hinna med allt! De fikar med vänner, går på dagverksamhet med barnen, tränar, jobbar och hinner dessutom städa hemma så det är helt fläckfritt. Själv känner jag det mest som om man bara vill gå och lägga sig och sova så fort man får en stund över. Jag frågade en väninna till mig och hennes svar ljöd:

Var mer effektiv när du städar, så ska du se att det blir bättre. 

Jahopp, så man ska alltså hinna med mer städning på kortare tid blev ju min motfråga då. Och det var exakt det hon menade. Som småbarnsförälder har man aldrig, och då menar jag ALDRIG, gott om tid så att se till att få ut mesta möjliga av den tid man har är ju jätteviktigt. 

Så här blev jag mer effektiv

Istället för att städa allt på samma dag så delade jag faktiskt upp det lite. Dammsuga de rum jag vet att det kommer krypas på varannan dag, svabba en gång i veckan och sedan dammsuga och städa resterande när man råkar ha tid över är mitt lilla knep. Ja, och ha med sig en liten trasa när jag gör andra saker som att vattna blommorna. Då kan jag torka både tavlor, lister och fönsterbräden samtidigt som jag vattnar eller går förbi. Jag sparar några få minuter på varje grej, men du vet vad de säger: Många bäckar små... 

15 May 2020