Många barn lär en planering

Det gick ett program ett tag på TV som hette familjen Annorlunda, som handlade om familjer som hade mellan 7-14 barn. Jag antar att filmen visade ganska väl hur det kan vara i en familj med många barn. Riktigt så är det inte hos oss. Visserligen har vi många barn, men inte 14. Har man 14 barn är det nästan omöjligt att båda föräldrarna ska hinna jobba. Har man så många barn måste någon av dem vara hemma för att ta hand om markservicen. Bara med tre barn kan jag själv tycka det är svårt att hinna med allt det man vill hinna med.

Vardagens olika bollar ska i luften

Det är många bollar att hålla i luften. Samtidigt som man försöker få in tvätten i tvättmaskinen, har det ena barnet fastnat i en konservburk med fingrarna. Den andra har fått en sticka i fingret, den tredje letar efter fotbollsskorna. Vardagen går väl något så när eftersom vi, jag och min man har lärt oss lite rutiner. Skoldagarna är väldigt inrutade. Det är värre på helgerna när man själv är helt slut efter jobbet, samtidigt som barnen vill göra något roligt. Det är svårt att hitta balansen, så inte allt bara handlar om barnen. Någon tid över för en själv och för mannen måste det bli, men det är inte lätt.

Varför inte dejta varandra?

Jag fick en helt lysande idé när jag läste ett inlägg i sjubarnsmamma.se. Varför inte dejta sin man, som man gjorde i början av vår relation? Vi har svårt att träffas på vardagarna. Han jobbar länge till sent på kvällarna. Jag slutar tidigt och skjutsar barnen till olika aktiviteter, samtidigt som det förväntas att jag ska hjälpa dem med läxor. Jag hinner aldrig träffa min man. Varför inte bestämma tid och plats för en dejt mellan honom och mig? Sagt och gjort, vi dejtar varannan vecka, han och jag. Det innebär att vi träffas, har barnvakt, och sover borta. Det är jättebra för relationen och vi hinner prata med varandra. Det är bra, och idén till det fick jag av att ha läst bloggen sjubarnsmamma.se.

30 Jun 2017