Maskerad på barnkalas

Vi har fått barn som är i "kalasåldern". Jag är inte riktigt säker på när den börjar, eller slutar för den delen, men faktum är att alla våra barn är bjudna på kalas, någon gång i månaden. Det började redan i dagisåldern, och eftersom vi har barn i olika åldrar, är det alltid något barn som ska på kalas. Det blir många presenter att ge bort, ska jag säga. Som tur är jag bekant med de flesta mammorna och papporna och vi har kommit överens om en gräns, som paketen får kosta. Annars hade det varit outhärdligt.

Vår yngsta ska på kalas

Men i nästa vecka ska vår yngsta på maskerad och jag gick kunde inte låta bli att sy en prinsessklänning till henne. Den blev så lyckad! Så nu vill de andra barnen också ha en prinsessklänning. Jajamensan, även vår kille ska få en prinsessklänning, som han har önskat sig i rosa. Rättvist ska vara rättvist. Jag kommer att använda samma mönster till alla men i olika färger och tyger. För den som tycker att det är övermaga att sy själva (jag vet hur det är), och ändå vill ha utklädingskläder till sina barn kan köpa dem mycket förmånligt på internet. Butiken heter maskeradkammaren.se och är lätt att hitta om du skriver in adressen i din internetsurf.

Maskeradkläder kommer att användas

Jag tror inte att man behöver vara rädd för att barnen inte kommer att använda sina maskeradkläder. Barn älskar att klä ut sig, och varje höst kommer ju Halloween, som ju barnen gillar, och vill gå ut på en trick-or-treat-godistiggande. Jag köpte faktiskt en kanindräkt till en av mina döttrar. Hon gick med den på Halloween, på påsk och där emellan. Om grannarna frågade vad hon var utklädd till sa hon att hon var en Halloween-kanin. Var det påsk, sa hon att hon var en påskkanin. Det tyckte jag var ett bra svar!

12 Aug 2017