Presenter till dopet

Det är inte alla som väljer att döpa sina barn men de som gör det brukar ofta få frågor om vad de vill ha i doppresent. Det vanligaste man ger bort är kläder, doptallrikar, dopskedar och sparbössor i silver eller tenn. Man kan också ge bort leksaker, böcker och andra typiska bra-att-ha-saker för barnet. Om du väljer att ge bort en doptallrik, glöm inte att inkludera gravyren. Antingen så ser du till att den blir graverad direkt, eller så skickar du med ett presentkort på vad det kostar att få tallriken graverad. 

Mina tips på annorlunda presenter

Vill man inte göra "som alla andra" så bör man gå sin egen väg när det gäller presenter till bebisar. För att ge inspiration har jag knåpat ihop en lista på saker man kan ge bort, som inte är så vanliga just vid dop. 

  • Till barnets sovplats: Man kan köpa påslakan, eller varför inte en vacker sänghimmel som föräldrarna kan sätta upp?
  • Mitt första år: En bok som föräldrar kan skriva i allt som händer under barnets första år. Se till att det finns gott om plats för foton.
  • Stora leksaker: nallar och gosedjur har de alldeles säkert redan. Köp lite större leksaker som ett bollhav för barn som den kan hoppa omkring i så fort de blir lite starkare i benen.
  • Sångbok: Bebisar älskar när man sjunger. Det är svårt att komma på nya sånger, så en sångbok är ofta uppskattad. 

Hoppas du får lite inspiration till att våga köpa något mer annorlunda när du blir bjuden på dop nästa gång.  

25 Sep 2019