Vilka kläder kan mitt barn behöva på förskolan?

Att klä barnen rätt hemma är inte så svårt, eftersom att det bara är att gå in och byta om ifall vädret ändras. Men är det så att barnen är på förskolan, ja då är det bra att se till så att det finns olika kläder, för olika väder som ligger där. Barn som går på förskola är ute i alla väder. Därför kan det vara bra att investera i ett ytterplagg som har flera funktioner. En skön overall barn, med avtagbart innerfoder eller en vattenavstötande vindfleecejacka är bra som exempel.

Sedan är det bra att tänka lager på lager. Det innebär att barnet då har på sig kläder i flera lager som till exempel underställ, vanliga kläder, fleeceställ och en bra vinteroverall.

För regniga dagar

Under vår och höst då det regnar som mest så är det bra att ha galonkläder och gummistövlar. Du kan välja mellan fodrade och ofodrade galonställ. Allt handlar om hur kallt det är ute. Det är inte fel att även satsa på galonvantar, som gör att barnet kan leka ute i regnet utan att få blöta och kalla händer.

Enkla skor

På förskolor idag så uppmuntras barn att vara självständiga. Så det är bra att låta dem ha på sig enkla skor som de klarar av att ta på sig själva. Gärna med kardborreknäppning.

Extrakläder för hyllan

Se till så att det alltid finns minst en extra uppsättning kläder på en hylla. Allt kan hända, som att man välter ut ett glas mjölk över tröjan eller att man tvättat händerna så vilt att man får blöta byxor.

Se även till att märka upp alla kläder och skor med barnets namn!

 

12 Feb 2020